Linkuri accesibilitate

Autoritățile de la Chișinău condamnă atacul terorist de la Moscova


O femeie așază flori la gardul de lângă Crocus City Hall, situat la marginea vestică a Moscovei, Rusia, sâmbătă, 23 martie 2024.
O femeie așază flori la gardul de lângă Crocus City Hall, situat la marginea vestică a Moscovei, Rusia, sâmbătă, 23 martie 2024.

Autoritățile de la Chișinău condamnă atacul terorist de la Moscova. Șefa statului, Maia Sandu, anunță într-o postare pe Facebook că printre victime nu sunt cetățeni moldoveni, iar ministrul de Externe și primarul Chișinăului au transmis mesaje de condoleanțe după atacul de vineri seara.

„Moldova condamnă terorismul și orice act de violență împotriva civililor, a oamenilor nevinovați. Suntem alături de cei răniți și de toți care au pierdut pe cineva drag în atac”, a scris președinta Sandu. Ea precizat că printre victime nu sunt cetățeni moldoveni, potrivit datelor colectate peste noapte de Ministerul Afacerilor Externe.

Și ministrul de Externe, Mihai Popșoi, a condamnat atacul terorist care „a luat multe vieți nevinovate”. „Terorismul nu poate fi justificat. Inimile noastre sunt alături de victime și de familiile acestora”, a scris oficialul pe telegram.

A condamnat atacul și Ion Ceban. „Trăim într-o perioadă tensionată și contează fiecare acțiune și declarație din partea tuturorˮ, a menționat pe Facebook, primarul capitalei.

Mai mulți socialiști au depus flori la ambasada rusă de la Chișinău în memoria celor uciși în atacul terorist de vineri seara de la Crocus City Hall.
Mai mulți socialiști au depus flori la ambasada rusă de la Chișinău în memoria celor uciși în atacul terorist de vineri seara de la Crocus City Hall.

Și liderul PSRM, Igor Dodon, a condamnat vineri seara pe Facebook atacul de la Crocus City Hall. Sâmbătă, socialistul a informat că alături de colegi a depus flori la ambasada rusă și „am onorat cu un minut de reculegere amintirea celor uciși în atacul terorist de ieri”.

Moldovenii din Moscova pot apela la ambasadă pentru ajutor

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă încurajează moldovenii care au nevoie de informații sau de ajutor să contacteze misiunea diplomatică la numerele de telefon: +7 (929) 964-90-79; +7 (925) 036-41-75; +7 (926) 838-41-47 sau să trimită un mesaj pe moscova@mfa.gov.md.

Reprezentanții ambasadei îndeamnă oamenii să fie vigilenți și să urmărească instrucțiunile autorităților locale pentru a-și asigura siguranța personală.

În seara zilei de vineri, în sala de spectacole Crocus City Hall din Krasnogorsk, suburbie a Moscovei, unde urma să aibă loc un concert a avut loc un atac terorist. Martorii spun că cinci persoane au deschis focul din Kalașnikov asupra mulțimii. Imagini de la fața locului, filmate de martori oculari înfățișează atacatori deschizând focul asupra civililor care aleargă speriați în toate părțile.

Statele Unite au confirmat informația potrivit căreia „Statul Islamic” a revendicat atacul terorist de la Crocus. Despre aceasta scrie The New York Times cu referire la oficiali americani.

Potrivit informațiilor actualizate, în atacul armat au decedat cel puțin 115 persoane. Oamenii au murit împușcați sau intoxicați cu gaze de ardere în urma incendiului declanșat.

  • 16x9 Image

    Eugenia Apostu

    Visul meu a fost să ajung la radio și am ajuns în 2008. Pe parcursul a 15 ani am combinat munca de la radio cu cea de la televiziune, iar în luna mai 2023 am venit la Europa Liberă, unde sunt reporteră pe domeniul drepturilor omului.

XS
SM
MD
LG