Linkuri accesibilitate

O persoană transgender, discriminată de angajata unei bănci 


Drapelul persoanelor transgender.
Drapelul persoanelor transgender.

Consiliul pentru Egalitate a constatat că o persoană transgender a fost discriminată pe criteriul de identitate de gen de către angajata unei bănci din Chișinău, care a refuzat să-i ofere servicii. Consiliul a emis o serie de recomandări pentru instituția comercială.

Cazul a avut loc în luna ianuarie, când Stela Roxana, o femeie transgender din R. Moldova, a mers la ghișeul unei bănci pentru a primi un transfer bancar. Operatoarea de la ghișeu a preluat buletinul de identitate și codul de transfer, apoi și-a sunat superiorul, dar după discuția telefonică, i-a returnat actele și a refuzat să-i elibereze banii.

Stela Roxana spune că fotografia din buletinul său de identitate conține o fotografie actuală, însă prenumele este unul masculin, cu care nu se identifică de mulți ani. La îndemnul avocatei sale, femeia a chemat poliția, care a confirmat veridicitatea actului de identitate.

„M-am simțit umilită în fața mai multor oameni care erau acolo. Toate aceste probleme și multe altele nu ar exista pentru noi, persoanele transgen, dacă Agenția Servicii Publice ne-ar schimba actele”, a scris Stela Roxana, într-o postare pe o rețea de socializare.

La audierile organizate de Consiliul pentru Egalitate, reprezentantul băncii a explicat că angajata a refuzat să presteze serviciul respectiv pentru că în buletinul de identitate, la rubrica gen, este indicat genul masculin, iar petiționara s-a prezentat la ghișeu machiată și în îmbrăcăminte de femeie, astfel fiind imposibilă identificarea acesteia.

De asemenea, reprezentantul companiei a spus că, pentru bancă, nu contează părerea poliției și că funcționara de la ghișeu „s-a comportat corect, în conformitate cu regulile interne”.

Consiliul pentru Egalitate a ajuns la concluzia că fotografia din buletin coincide cu chipul reclamantei și, respectiv, ea putea fi identificată. „Faptele constatate reprezintă discriminare în acces la serviciile bancare pe criteriul identității de gen”, a concluzionat, în decizia sa, consiliul.

Pentru a preveni situații similare, consiliul a recomandat băncii să anunțe toți angajații despre această decizie și să aplice pe viitor toate măsurile posibile pentru identificarea clienților.

Banca este obligată, în decurs de 30 de zile, să informeze consiliul despre acțiunile întreprinse. Decizia poate fi contestată, tot în decurs de o lună, la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani.

  • 16x9 Image

    Eugenia Apostu

    Visul meu a fost să ajung la radio și am ajuns în 2008. Pe parcursul a 15 ani am combinat munca de la radio cu cea de la televiziune, iar în luna mai 2023 am venit la Europa Liberă, unde sunt reporteră pe domeniul drepturilor omului.

XS
SM
MD
LG