Linkuri accesibilitate

Premierul Netanyahu: Israelul se pregăteşte pentru scenarii în alte zone decât Gaza


Beniamin Netanyahu a făcut declarațiile după ce Iranul a identificat Israelul ca responsabil de atacuri în Siria.
Beniamin Netanyahu a făcut declarațiile după ce Iranul a identificat Israelul ca responsabil de atacuri în Siria.

Tensiunile cresc în Orientul Mijlociu după avertismente ale oficialilor americani potrivit cărora Iranul ar putea lansa un atac iminent asupra activelor americane sau israeliene din regiune.

Iranul a susținut că Israelul este responsabil pentru un atac recent asupra consulatului său din Siria, în urma căruia au fost uciși comandanți din Corpul său de elită al Gărzii Revoluționare.

„Suntem în plin război în Gaza, care continuă cu forță maximă, chiar dacă ne continuăm eforturile pentru a recupera ostaticii. Cu toate acestea, suntem pregătiți și pentru scenarii care implică provocări în alte zone”, a spus Beniamin Netanyahu.

Premierul Israelului s-a adresat personalului forțelor aeriene israeliene de la baza aeriană Tel Nof, la sud de Tel Aviv, căruia i-a spus că Israelul a dezvoltat o strategie în fața potenţialelor atacuri.

„Am stabilit o regulă simplă: oricine ne face rău, îi vom face rău. Suntem pregătiţi să satisfacem toate nevoile de securitate ale statului Israel, atât din punct de vedere defensiv, cât şi ofensiv”, a explicat Netanyahu.

Israelul se pregăteşte de represalii iraniene după uciderea unui general şi a altor şase ofiţeri iranieni într-un atac aerian asupra complexului ambasadei Iranului din Damasc, pe 1 aprilie.

Israelul nu și-a sumat atacul, dar liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a susținut că Israelul „trebuie să fie pedepsit şi va fi” pentru atac.

Netanyahu a făcut comentariile în timp ce trupele israeliene şi avioanele de război au început o operaţiune în centrul Fâşiei Gaza, despre care armata a afirmat că are ca scop distrugerea infrastructurii grupărilor armate palestiniene.

Articol preluat de pe Europa Liberă România.

XS
SM
MD
LG