Linkuri accesibilitate

Statele Unite acuză China că spionează cercetarea legată de vaccinul anti-Covid-19


În Statelete Unite apar noi acuzații la adresa Chinei, care ar încerca să pirateze cercetările vizând dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus.

Agențiile americane specializate, care se ocupă cu securitatea cibernetică, semnalează noi probleme legate de China.

Corespondență de la Washington: FBI
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:56 0:00
Link direct

FBI-ul (Biroul Federal de Investigații) și Agenția pentru Securitate Cibernetică au făcut public un nou mesaj de alerta, avertizând că entități asociate cu Partidul Comunist Chinez vizează organizații americane cu scopul de a obține informații și proprietate intelectuală, legate de cercetările pentru combaterea coronavirus.

FBIul investighează problemele de siguranță a informațiilor, precizând că aceste probleme ar putea periclita chiar găsirea unui tratament eficient împotriva pandemiei.

Cele două organizații de securitate americane au recomandat instituțiilor vizate din Statele Unite să-și revizuiască și îmbunătățească măsurile de siguranța, pe baza evaluarilor cu privire la vulnerabilitate. Agentiile cer organizațiilor de cercetare să fie atente la orice indiciu de acces neautorizat în sistemele lor, modificări pe server sau activități neobișnuite. Totodată sunt îndemnată să-și îmbunătățească măsurile de siguranță cibernetică, pentru a proteja căile de acces la cercetările vizate.

Există și pericolul ca accesul presei la informațiile cu privire la cercetări să atragă atenția piraților cibernetici, mărind riscul. Încercările guvernului de la Beijing de a sustrage propriatate intelectuală nu sunt noi. Experți arată că doar anul trecut, chinezi au targhetat peste 20 de universități, pentru a obține informații cu privire la cercetări în domeniul tehnologiei marine utilizată în scopuri militare. Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian a spus că țara sa se opune oricărui tip de atac cibernetic, adaugând că este imoral să fie răspândite astfel de zvonuri fără să fie prezentate dovezi.

Aceste avertismente vin pe fondul înrăutățirii relațiilor sino-americane cauzată de alegațiile că China ar fi ascuns initial informații cu privire la gravitatea și caracteristicile noului coronavirus.

XS
SM
MD
LG