Linkuri accesibilitate

Guvernul spune că relatările despre un atac cu dronă la Tiraspol au scopul să „provoace frică și panică”


Imagini publicate de presa transnistreană pe 17 martie 2024, afirmând că o dronă de tip kamikaze ar fi lovit un aerodrom în apropiere de Tiraspol.
Imagini publicate de presa transnistreană pe 17 martie 2024, afirmând că o dronă de tip kamikaze ar fi lovit un aerodrom în apropiere de Tiraspol.

Presa transnistreană și rusă au relatat, duminică, despre distrugerea unui elicopter militar al forțelor transnistrene, aflat la sol la un aeroport din apropiere de Tiraspol. Guvernul de a Chișinău a spus că incidentul este „o tentativă de a provoca frică și panică în regiune”.

Portaluri de știri și canale din rețeaua Telegram afiliate regimului de la Tiraspol au difuzat fotografii și imagini video cu presupuse rămășițe ale unui elicopter de atac distrus și au citat așa-numitul Minister al Securității de Stat (MGB) transnistrean, afirmând că elicopterul ar fi fost lovit de o dronă kamikaze.

La Chișinău, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a spus jurnaliștilor că „autoritățile de la Chișinău, aflate în contact cu partea ucraineană, nu confirmă vreun atac asupra regiunii transnistrene”.

Vodă a spus că, „în urma examinării imaginilor video și din schimbul de informații, comunicăm că incidentul în cauză este o tentativă de a provoca frică și panică în regiune”. „Tehnica militară din imagini nu funcționează de câțiva ani”, se mai spune în declarația purtătorului de cuvânt al guvernului de la Chișinău.

Incident semnalat în jurul orei 16:30 are loc în ziua în care locuitorii regiunii transnistrene au votat în alegerile prezidențiale ruse, la șase secții de votare pe care Rusia le-a deschis în stânga Nistrului, în ciuda împotrivirii guvernului de la Chișinău.

XS
SM
MD
LG