Linkuri accesibilitate

Trafic suspendat timp de trei zile în centrul Chișinăului | Air Moldova - zboruri anulate până cel puțin pe 31 octombrie


În zilele de 25 și 26 august, se va închide temporar traficul pe strada 31 August 1989, în intersecția cu strada Ciuflea
În zilele de 25 și 26 august, se va închide temporar traficul pe strada 31 August 1989, în intersecția cu strada Ciuflea

Care au fost principalele știri din presa online în ultimele 24 de ore și ce teme de presă au suscitat cel mai mare interes pe rețelele de socializare, aflați dimineața de la Europa Liberă.

Știrile presei moldovene

Între 25 și 27 august se va întrerupe circulația rutieră pe bd. Ştefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, în perimetrul străzilor Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni și A. Pușkin, în contextul evenimentelor artistice organizate cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova, scrie News Maker. De asemenea, în zilele de 25 și 26 august, se va închide temporar traficul pe strada 31 August 1989, în intersecția cu strada Ciuflea, pentru a permite lucrările de asfaltare a carosabilului.

Radio Moldova scrie că Autoritatea Aeronautică Civilă a suspendat Certificatul de Operator Aerian al Air Moldova până la 31 octombrie, invocând lipsa unei aeronave cu certificat de navigabilitate valabil. Astfel, toate zborurile companiei sunt anulate, iar pasagerii sunt îndemnați să solicite rambursarea biletelor. Certificatul de navigabilitate al aeronavei a expirat pe 21 august, iar fără acest certificat valabil, compania nu poate obține AOC conform Autorității Aeronautice Civile.

Ucraina se uită cu mare respect și cu mare drag la ceea ce face Moldova, citează Jurnal.md declarațiile ambasadorului Republicii Moldova în Ucraina, Valeriu Chiveri, într-un interviu realizat în marja reuniunii diplomației moldovene. Țara noastră a găzduit un număr mare de refugiați, a acordat sprijin umanitar politic și de orice altă natură, deci ei văd în noi un partener de încredere, a mai menționat diplomatul.

„Astăzi Ucraina își sărbătorește cu demnitate Ziua Independenței. Independența este atunci când cetățenii își pot decide singuri viitorul, când au libertatea de a-și construi propria țară așa cum o văd ei. Ucrainenii, prin curajul și determinarea lor nemărginită, ne reamintesc acest adevăr în fiecare zi”, citează Radio Chișinău mesajul Maiei Sandu cu prilejul Zilei Independenței Ucrainei.

Temele dezbătute pe rețele în ultimele 24 de ore

Se comentează aprins pe pagina de Facebook a TV8, în legătură cu afirmațiile interpretei de jazz, Geta Burlacu. Aceasta susține că ar fi fost scoasă de pe lista de interpreți pentru concertul din 27 august, organizat de Guvern cu ocazia Zilei Independenţei. Potrivit interpretei, decizia ar fi fost luată după ce și-a făcut apariția într-o înregistrare video alături de primarul Chișinăului, Ion Ceban.

Pe Instagram, s-a viralizat postarea TV8, cu referire la 18 copii și un adult care s-au rătăcit în Masivul Ceahlău din România. Ghidul a greșit traseul, ducându-i pe copii pe o porțiune periculoasă, dar apoi a cerut ajutor. Grupul a fost localizat rapid, iar copiii au fost ghidați înapoi în siguranță de către salvamontiștii din Consiliul Județean Neamț.

XS
SM
MD
LG