Linkuri accesibilitate

În anul 2020, în R. Moldova a crescut numărul atacurilor asupra reprezentanților presei


În anul 2020, în Republica Moldova a crescut numărul atacurilor asupra jurnaliștilor și reprezentanților mass-media prin intermediul mecanismelor juridice, în mod special prin acuzații cu privire la defăimare, calomniere și lezare a reputației profesionale, se arată în raportul privind atacurile asupra angajaților din mass-media în spațiul post-sovietic, elaborat de organizația Justiție pentru Jurnaliști (Justice for Journalists), cu sediul la Londra, citat de portalul Media azi. Cercetarea arată că principala sursă a atacurilor și amenințărilor în raport cu presa au fost reprezentanții autorităților.

Studiul cuprinde datele statistice de monitorizare zilnică a atacurilor asupra angajaților mass-media din 12 țări post-sovietice (cu excepția statelor baltice). Toate cazurile sunt reflectate în Harta riscurilor media. Datele sunt disponibile începând cu anul 2017.

Pe parcursul anului trecut, cercetătorii au identificat 68 de cazuri de atacuri sau amenințări îndreptate împotriva reprezentanților mass-media, a redacțiilor tradiționale și a publicațiilor online din Republica Moldova.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG