Linkuri accesibilitate

În atmosfera planetei Venus a fost detectat un gaz care, pe Pământ, este emanat de organisme vii


Oamenii de știință au detectat în atmosfera planetei Venus un gaz care, pe Pământ, este emanat de organisme vii, descoperirea fiind descrisă drept „intrigantă” și „semnificativă” pentru eforturile de a afla dacă există viață extraterestră.

Într-un articol publicat luni în jurnalul Nature Astronomy, un grup de astronomi în frunte cu Jane Greaves de la Cardiff University din Wales scriu că prezența în norii de pe Venus a gazului fosfină poate indica faptul că planeta este populată de microbi. Savanții nu au descoperit forme de viață, dar au menționat că, pe Pământ, fosfina este produsă de o bacterie care locuiește în medii fără oxigen. Administratorul NASA, Jim Bridenstine, a salutat descoperirea, spunând că este „cea mai semnificativă evoluție de până acum în argumentarea ipotezei despre existența vieții în afara Pământului”.

Planeta Venus nu a fost până acum în centrul atenției celor care caută indicii despre forme de viață extraterestră în sistemul solar. Având la suprafață o temperatură la care se topește plumbul, planeta nu este considerată prielnică vieții. Fiind cea mai apropiată vecină a Pământului, experții spun că Venus este și un exemplu care avertizează asupra riscurilor încălzirii climei.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG