Linkuri accesibilitate

În Chișinău, purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în toate spațiile deschise


La Cantemir

Purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise, pe întreg teritoriul municipiului Chișinău, pentru toate categoriile de persoane. De asemenea, măsura de protecție prin acoperirea nasului și gurii rămâne valabilă pentru spațiile închise, inclusiv în transportul public. Masca trebuie să acopere gura și nasul. Restricțiile au fost aprobate de Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău, în ședința de vineri, 20 noiembrie, informează agenția IPN.

Comisiile intersectoriale, în comun cu Direcția de poliție a municipiului Chișinău și Centrul de Sănătate Publică Chișinău, vor controla inopinat piețele, magazinele, centrele comerciale, restaurantele, sălile de sport etc. pentru a vedea dacă se respectă măsurile de sănătate publică precum: termometria corectă a vizitatorilor, purtarea măștilor de protecție, respectarea distanței fizice, disponibilitatea dezinfectanților.

Comisia recomandă instituțiilor publice municipale și celor private să pună în practică un orar gradual de muncă pentru angajați.

Nerespectarea măsurilor impuse de autorități constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi drept temei pentru tragerea la răspundere contravențională sau penală a persoanelor vinovate.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG