Linkuri accesibilitate

În mai multe regiuni din Rusia au loc alegeri locale


Rușii din 41 de regiuni au început să voteze duminică în alegerile locale, care sunt privite ca un test crucial pentru partidul de guvernământ, din ce în ce mai nepopular, Rusia Unită, înaintea alegerilor legislative generale de anul viitor.

Optsprezece din cele 41 de regiuni vor alege guvernatori; 11 vor alege legislativele regionale; 22 de orașe vor vota pentru legislativele municipale; și vor fi o serie de alte alegeri locale. În plus, sunt organizate patru alegeri parțiale pentru locuri vacante în Duma de Stat.

Ca un mijloc de limitare a răspândirii coronavirusului, au avut loc două zile de vot anticipat vineri și sâmbătă. Criticii președintelui Vladimir Putin susțin că, la fel ca în cazul unui referendum constituțional recent, care ar putea permite lui Putin să rămână în funcție încă două mandate, monitorii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) nu au fost invitați să monitorizeze scrutinul, ceea ce trezeste îngrijorari legate de corectitudinea lui.

Alegerile au loc la mai puțin de o lună după otrăvirea din 20 august a liderului opoziției Alexei Navalnîi, care este în prezent internat la Berlin din cauza otrăvirii cu agentul Noviciok, substanță dezvoltată de armata sovietică . Grupul independent de monitorizare a alegerilor Golos, într-un raport emis în iulie, a constatat că parlamentarii au folosit pandemia ca scuză pentru a face votul „și mai opac și supus manipulării”.

Raportul a concluzionat că alegerile „se desfășoară în cel mai prost cadru legislativ din ultimii 25 de ani”. În multe regiuni, candidații din afara celor ai Rusiei Unite au fost descalificați și au existat atacuri asupra candidaților din opoziție și a activiștilor lor de campanie.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG