Linkuri accesibilitate

În Olanda a început procesul în legătură cu doborârea zborului MH17


Jucării depuse la monumentul dedicat victimelor zborului MH17, regiunea Donețk, 9 martie, 2020

În Olanda a început procesul în care trei ruși și un separatist ucrainean sunt judecați în legătură cu doborârea zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines, în estul Ucrainei, în iulie 2014.

Rușii Igor Girkin, Serghei Duminski, Oleg Pulatov și ucraineanul Leonid Harcenko sunt acuzați de uciderea celor 298 de oameni aflați la bord, majoritatea olandezi. Aeronava care zbura din Amsterdam spre Kuala Lumpur a fost doborâtă de o rachetă rusească pe fundalul luptelor dintre trupele ucrainene și separatiștii sprijiniți de Rusia, în Donbas.

Procesul are loc la un tribunal din apropierea aeroportului Schipol în absența celor patru inculpați despre care se crede că se află în Rusia, care prin lege nu-și extrădează cetățenii.

Tragedia MH17. Cum s-a întâmplat?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:43 0:00


Suspecții dețineau posturi de conducere în milițiile sprijinite de ruși ale separatiștilor. În ciuda probelor despre implicarea directă a armatei ruse în doborârea avionului cu ajutorul unei rachete trase de pe teritoriul controlat de separatiști, Kremlinul a respins orice implicare.

XS
SM
MD
LG