Linkuri accesibilitate

În procesul de „impeachment” din Statele Unite, apărarea președintelui Trump începe să prezinte argumentele


Liderul majorității republicane din Seant, Mitch McConnell, Washington, 24 ianuarie 2020
Liderul majorității republicane din Seant, Mitch McConnell, Washington, 24 ianuarie 2020

Apărarea președintelui Donald Trump a început sâmbătă, prezentarea argumentelor pentru achitare în procesul din Seant de „impeachment” (destituire a președintelui din funcție).

Vineri, în ultima zi a pledoariei acuzației, în procesul de „impeachment” din Senatul american, democrații l-au acuzat pe președintele Donald Trump că ar acționa ca un „dictator” care „nu respectă Congresul, nu-i respectă pe aleșii poporului”, blocând accesul la documente și martori relevanți. Democrații din Camera Reprezentanților, care au rolul de procurori în acest proces, și-au încheiat vineri, 24 ianuarie, prezentarea cazului. Urmează trei zile în care avocații președintelui vor prezenta argumentele în apărarea lui Trump.

Camera Reprezentanților, controlată de democrați, îl acuză pe președintele Donald Trump de abuz de putere și obstrucționare a justiției. Procesul în sine de „impeachment” (demitere din funcție) se ține în Senatul dominat de republicanii președintelui Donald Trump care până acum par hotărâți să voteze împotriva înlăturării președintelui. Întreaga procedură este condusă de președintele Curții Supreme de Justiție.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG