Linkuri accesibilitate

În R. Moldova, pandemia a produs cel mai profund declin economic din ultimii 20 de ani


Pandemia de Covid 19 a lovit puternic în economia națională, în al doilea trimestru al anului 2020 estimându-se cel mai profund declin economic din ultimii 20 de ani. Declarația a fost făcută vineri 23 octombrie de ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean, în cadrul Forumului internațional de investiții „Invest Găgăuzia 2020”., informează site-ul Newsmaker.md

Potrivit ministrului autoritățile estimează o scădere cu 14% a Produsului Intern Brut, față de al doilea trimestru al anului 2019.

Ministrul a menționat că economia Republicii Moldova suferă nu doar din cauza factorilor interni, ci și din cauza perturbării activității economice la nivel regional.

Sergiu Răilean spus că investițiile străine sunt esențiale pentru Republica Moldova și și-a exprimat speranța că, în pofida crizei mondiale, Moldova va rămâne o destinație atractivă pentru investiții, ca urmare a reformelor și politicilor guvernamentale puse în aplicare în ultimii ani în diferite sectoare ale economiei naționale.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG