Linkuri accesibilitate

În Statele Unite, s-au înregistrat vineri peste 40 de mii de noi cazurilor de coronavirus


În Statele Unite, numărul cazurilor de noi infectări cu coronavirus explodează, vineri s-au înregistrat peste 40 de mii de cazuri noi, motiv pentru care mai multe state se gândesc acum să revină asupra unor măsuri de relaxare.

În Texas, unul din statele cu cea mai mare creștere de noi cazuri în ultimele zile, guvernatorul a decis închiderea barurilor. Restaurantele, în interior, trebuie să funcționeze la jumătate de capacitate pentru a asigura distanța sanitară necesară între clienți. În Florida s-au închis de asemeni parțial barurile iar în California, s-a reimpus carantina în anumite regiuni. S-a renunțat și la următoarea fază de redeschiderea a activității economice. În ultimele două săptămâni, numărul spitalizărilor provocate de Covid-19 a crescut în California cu 32%, fiind vorba de statul cel mai dens populat.

Statele Unite rămân țara cea mai afectată din lume de pandemia de coronavirus, cu aproape 2,5 milioane de persoane contaminate și circa 125 de mii de decese provocate de Covid-19. Experții estimează însă că numărul celor contaminați ar putea fi de 10 ori mai mare.

La nivel global, numărul celor contaminați cu noul coronaviurs a ajuns la aproape 10 milioane iar cel al deceselor, la aproape 500 de mii.

XS
SM
MD
LG