Linkuri accesibilitate

Începe perioada electorală în vederea prezidențialelor din 1 noiembrie


De astăzi, marți, 25 august începe perioada electorală (nu campania electorală) în vederea alegerilor prezidențiale de la 1 noiembrie. În această perioadă, Comisia Electorală Centrală coordonează activitatea tuturor organelor electorale în vederea pregătirii și desfășurării scrutinului. Totodată, constituie circumscripțiile electorale și consiliile electorale de circumscripție și supraveghează activitatea acestor consilii, transmite IPN.

Cu această ocazie, principalele partide de opoziție, PAS și Platforma DA au avertizat de pericolul fraudării alegerilor, mai ales prin utilizarea abuzivă a resurselor administrative de politicienii care dețin deja o funcție.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, candidat la prezidențiale alături de Maia Sandu, lidera PAS, a declarat deja luni, la o conferință de presă că ar exista informații, din diferite regiuni ale țării, despre cazuri de corupere a cetățenilor și de utilizare a resurselor administrative. Năstase s-a declarat mai ales îngrijorat de posibilitatea ca autoritățile să încurajeze votul masiv și organizat al alegătorilor de pe malul stâng al Nistrului, în favoarea președintelui Igor Dodon. „Am observat o intensificare a relațiilor dintre Igor Dodon și așa-zisul lider transnistrean. Este îngrijorătoare și intenția CEC de a deschide mai multe secții de vot destinate cetățenilor din regiunea transnistreană”, a spus Andrei Năstase, într-o conferință de presă.

Președintele Igor Dodon nu și-a anunțat oficial candidatura, se așteaptă să o facă la începutul lunii septembrie.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG