Linkuri accesibilitate

Șase tipuri de vaccin contra COVID-19 la maratonul de vaccinare de la Căușeni


Campania e vaccinare din Spania. 30 iunie 2021

Șase tipuri de vaccin contra COVID-19, inclusiv Pfizer, Johnson & Johnson și Sputnik-V vor fi disponibile la un nou maraton al vaccinării care va avea loc pe 24 iulie la Căușeni, a anunțat Centrului de Sănătate Publică din raion. Autoritățile sanitare depun eforturi pentru a accelera ritmul vaccinării în fața riscului unui nou val al pandemiei potențată de versiunea Delta extrem de contagioasă a virusului.

Pe parcursul ultimei săptămâni, au fost administrate 78 587 de doze de vaccin, într-o creștere semnificativă față de săptămâna precedentă. Creșterea a coincis cu sosirea în R. Moldova a peste 150 de mii de doze de vaccin Johnson & Johnson donate de Statele Unite prin intermediul platformei COVAX.

Până la noul maraton al vaccinării, la Căușeni, este așteptată și o donație de vaccinuri Pfizer din partea României. Datele ministerului Sănătății arată că în urma administrării a unui total de 895 963 de doze de vaccin, la data de 21 iulie, în R. Moldova se înregistra o rată de imunizare de 15,1% la nivel național.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG