Linkuri accesibilitate

Șofer al misiunii diplomatice a Moldovei de la Moscova depistat cu permisul de conducere fals


Șoferul autoturismului arondat misiunii diplomatice a Moldovei de la Moscova a fost depistat cu permisul de conducere fals, la punctul de trecere al frontierei Palanca, luni, 7 iunie. Ministerul Afacerilor Externe precizează, într-un comunicat de presă, că a fost informat despre acest lucru de Poliția de Frontieră, informeaza agentia IPN.

Potrivit MAEIE, ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă a asigurat deplasarea în regim de urgență̆ a funcționarilor misiunii, inclusiv a ofițerului Serviciului de Informații și Securitate detașat la Moscova, pentru preluarea în siguranță a autoturismului și deplasarea conform itinerarului stabilit.

Ministerul susține că integritatea poștei diplomatice nu a fost afectată, iar autoturismul se află în parcul auto al ambasadei.

De asemenea, MAEIE a dispus, ca măsură de sancționare imediată, rechemarea din funcție a șoferului și verificarea amănunțită̆ a circumstanțelor producerii incidentului, cu referirea materialelor spre examinare autorităților competente.

XS
SM
MD
LG