Linkuri accesibilitate

Țările europene se pregătesc de vacanța de vară, deschizând treptat granițele


Doamna Maria și Don Giovanni despre cum se face turismul dacă îți pasă de turist
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:09 0:00

România: Doamna Maria și Don Giovanni despre cum se face turismul dacă îți pasă de turist

Italia , una din țările cele mai puternic lovite de pandemia de coronavirus, și-a redeschis granițele de miercuri deși președintele Sergio Mattarella a avertizat că „pericolul pandemiei” nu a trecut.

Austria a anunțat că-și deschide granițele cu toate țările vecine, cu excepția Italiei. În termeni practici, cu excepția italienilor, se va putea intra în Austria fără a prezenta un test negativ de Covid-19 sau fără a fi obligat la o auto-izolare de 14 zile, în absența acestui test.

Cehia pe de altă parte va face același lucru de pe 15 iunie, când se așteaptă ca majoritatea țărilor din spațiul Schengen să-și redeschidă granițele. Data coincide și cu începerea vacanțelor de vară în majoritatea țărilor europene.

Germania își redeschide de asemeni granițele treptat de pe 15 iunie. Totodată se renunță la avertismentul oficial împotriva călătoriilor în 29 de state europene – una din excepții rămâne pentru moment Marea Britanie.

Spania, altă țara europeană afectată deosebit de tare de pandemia de coronavirus, a anunțat că vrea să-și deschidă treptat granițele cu începere din 22 iunie, când expiră starea de urgență.

În Marea Britanie, unde numărul deceselor legate de Covid-19 rămâne foarte ridicat, toți cei care vin din străinătate, inclusiv cetățeni britanici, vor fi obligați – de pe 8 iunie – să intre în auto-izolare timp de 14 zile

XS
SM
MD
LG