Linkuri accesibilitate

Maia Sandu: „Cineva nu ştie dacă vrea reforma justiţiei sau nu”


Maia Sandu: „Cineva nu ştie dacă vrea reforma justiţiei sau nu”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:22:31 0:00

Într-un interviu cu Europa Liberă, premierul Maia Sandu respinge acuzațiile președintelui Igor Dodon că guvernul ei nu ar face suficient în domeniile social și economic. Mai mult, respinge și ideea, sugertă de președinte, a unei remanieri guvernamentale.

Declaraţiile premierului vin după ce preşedintele Igor Dodon, fiind invitatul unei televiziuni, s-a arătat nemulţumit de lipsa de rezultate în domeniul social sau economic şi a sugerat că ar vrea ca Blocul ACUM să le cedeze socialiştilor aceste domenii.
„Nu discutăm nici o schimbare în guvern. Acest guvern este foarte ocupat cu curăţarea ţării de scheme de corupţie. Poate cuiva nu-i place acest lucru şi de aceea apar supărări”, a spus Maia Sandu într-un interviu la Europa Liberă.
În acelaşi interviu, Maia Sandu a declarat că dacă guvernul său nu restabilea finanţarea externă, R. Moldova ar fi fost obligată deja să reducă cheltuielile cu o treime a cheltuielilor. Maia Sandu (care este și lidera PAS) a mai spus actuala coaliție va continua numai dacă socialiștii îşi vor respecta angajamentul de a susţine reforma justiţiei.
„Noi ne ocupăm de cele mai importante lucruri, ne asumăm cele mai complicate responsabilităţi, iar cineva nu ştie dacă vrea reforma justiţiei sau nu”, a mai spus prim-ministra.
XS
SM
MD
LG