Linkuri accesibilitate

În căutarea popularității pierdute, Donald Trump reia conferințele de presă despre coronavirus


Președintele Trump își va relua conferințele de presă cu privire la pandemia de coronavirus.

Președintele Trump a anunțat reluarea conferințelor de presă cu privire la COVID-19 și analiștii politici își pun întrebarea ce semnificație are această decizie.

În căutarea popularității pierdute, Donald Trump reia conferințele de presă despre coronavirus
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:43 0:00
Link direct

O primă semnificație este, evident, faptul că, spre deosebire de ceea ce anticipa în primăvară, suntem în a doua parte a lunii iulie și virusul continuă să facă ravagii în America, în special în state ca Florida, Texas și California.

A doua rațiune este strategică. Inițial, președintele a fost sfătuit să apară zilnic public, pentru a da impresia că conduce personal efortul împotriva pandemiei. Dar răspunzând agresiv la întrebări ale presei, care-i contestau performanța și prin unele declarații contradictorii, Donald Trump a contribuit la impresia că modul în care administrația sa administrează această criză majoră de sănătate publică lasă de dorit.

În consecință, președintele a renunțat la aceste apariții publice, dar nici asta un pare să-l fi ajutat, sondajele arătând că o mare parte a populației nu are încredere în maniera în care administrația se raportează la criză. De aici și decizia reluării conferințelor de presă, în speranța că în următoarea perioada veștile vor fi mai bune și președintele poate să obțină recunoștință publică pentru ele.

Trump a spus că una dintre rațiunile reluării este popularitatea conferințelor de presă, „fără precedent”. El a adăugat: „Este o cale optimă de a informa populația cu privire la terapia și vaccinuri”. Rămâne de văzut care va fi structura acestor apariții publice. Anterior președintele era înconjurat de experți în sănătate publică, dar opiniile acestora din urmă au fost deseori eclipsate de confruntările președintelui cu presă.

Acum, Statele Unite au dublul numărului de cazuri zilnice, față de perioada în care conferințele de presă au avut loc și după o scădere, numărul morților începe să crească. Deși își reia conferințele de presă, Donald Trump nu pare să-și fi modificat opiniile.

Am avut dreptate până acum, mai mult decât oricine altcineva

Într-un interviu la rețeaua FOX, el a spus „Virusul va dispărea și asta îmi va da dreptate. Probabil pentru că am avut dreptate până acum, mai mult decât oricine altcineva”. Consilierii săi speră că populația va aprecia un președinte care coordonează personal efortul anti-virus, sperând și că veștile din următoarele luni vor fi mai bune: scăderea numărului de cazuri, îmbunătățirea tratamentelor – de-acum mult mai bune decât era cazul in martie – aprilie – și-n cele din urmă, președintele speră înainte de noiembrie, anunțarea unui vaccin.

XS
SM
MD
LG