Linkuri accesibilitate

În Germania continuă reuniunea miniștrilor de externe G7


În Germania continuă reuniunea miniștrilor de externe din G7 (grupul principalelor șapte state industrializate), la care în premieră a fost invitată și R. Moldova, alături de Ucraina. Subiectul central al discuțiilor este războiul pornit în Ucraina de Rusia și impactul acestuia în regiune. Pe agenda discuțiilor mai figurează și chestiuni legate de energie

Şeful diplomaţiei franceze, Jean-Yves Le Drian, a salutat vineri „unitatea foarte strânsă” a ţărilor din G7 pentru susţinerea luptei „până la victorie” a Ucrainei contra Rusiei.

„Ne confruntăm cu un conflict care va dura, prin urmare trebuie să avem în vedere consecințele pe termen lung ale acestui război, în special în domeniul securității alimentare”, a mai spus Le Drian.

Şefa diplomaţiei britanice Liz Truss a cerut la reuniunea G7 ca Ucrainei să i se livreze „mai multe arme” pentru a face faţă agresiunii rusești. Truss a cerut și impunerea de noi sancțiuni internaționale Rusiei.

Pentru moment, se pare că opoziția Ungariei la un posibil embargo, fie și treptat, pe livrările de petrol rusesc blochează cel mai recent pachet de sancțiuni ale UE, prezentat săptămâna trecută de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cum aceste sancțiuni trebuie aprobate în unanimitate, se vehiculează la Bruxelles chiar posibilitatea ca pachetul să fie abandonat, au declarat surse diplomatice europene.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG