Linkuri accesibilitate

În Rusia, numărul deceselor legate de Covid-19 rămâne la cote record


Moscova, pacienți de Covid-19, preluați de ambulanță.
Moscova, pacienți de Covid-19, preluați de ambulanță.

În Rusia, numărul zilnic de decese legate de Covid-19 a scăzut, dar a rămas în continuare aproape de recorduri. Autoritățile sanitare au informat că pe 9 octombrie, numărul deceselor s-a ridicat la 968 de persoane în 24 de ore, cel mai mare număr pentru o zi, înregistrat de la începutul pandemiei. Numărul morților din 10 octombrie a fost doar puțin mai mic, de 962.

Agenția Spațială din Rusia, Roskosmos a anunțat între timp că suspendă pentru o lună testarea unor rachete la Voroneș, ca să economisească oxigenul pentru spitalele care tratează pacienții de Covid.

Șeful Roskosmos, Dmitri Rogozin a scris pe Twitter, că : „Numai compania noastră furnizează până la 33 de tone de oxigen pe zi”.

În Statele Unite, epidemiologul șef și consilierul Casei Albe, doctorul Anthony Fauci a declarat că se așteaptă ca la iarnă, numărul deceselor legate de noul coronavirus să scadă, deși avertizează că țara nu ar trebui să declare încă victoria în lupta cu pandemia. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a mai spus în diferite apariții la televiziune, că se așteaptă și la o scădere semnificativă a numărului de noi contaminări.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG