Linkuri accesibilitate

Şarlatanii moldoveni şi pandemia


Imagine de arhivă din Chișinău
Imagine de arhivă din Chișinău

Realitatea (testelor), comentată cu amănuntul de scriitorul Iulian Ciocan.

Şarlatanii moldoveni şi pandemia
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:30 0:00
Link direct

Că o sumedenie de moldoveni sunt nişte şarlatani şi chilipirgii ordinari am înţeles încă la începutul anilor 90. Atunci s-au făcut multe mişmaşuri şi s-a furat ca-n codru. E suficient să ne amintim numai de afacerea piramidală Procent sau de cea cu bonurile patrimoniale care i-a lăsat pe mulţi cu buzele umflate. Toată istoria Republicii Moldova e o lungă poveste a mişmaşurilor făcute pe diferite paliere sociale. Şi, fireşte, escrocheriile nu s-au terminat odată cu furtul unor sume uriaşe din trei bănci. Ele continuă, iar într-o perioadă tulbure, cum e cea de acum, apar noi mişmaşuri şi escrocherii. Moldovenii sunt băieţi inventivi când e vorba de şarlatanie.

Citesc cu ochii lărgiţi de uimire iată ce. Polițiștii de frontieră de la Criva au identificat 75 de teste PCR Covid-19 care prezentau diverse semne de falsificare. Persoanele documentate sunt toți cetățeni ai Republicii Moldova care mergeau spre Polonia. Iar reprezentanții companiei care ar fi emis aceste teste au infirmat prelevarea probelor de la cetățenii moldoveni, cât și eliberarea testelor respective. Aţi înţeles, stimaţi ascultători? Mare-I grădina ta, Doamne! Pe moldovenii aceia îi durea-n cot de faptul că ar putea fi purtători de virus, deci îi durea-n cot de sănătatea altora. Ei voiau să ajungă în Polonia! Frumoşi concetăţeni, făuritori de ţară nouă! Dar mai există aici o ţară?

Dacă supoziţiile privind vaccinarea clandestină a unora, în afara protocoalelor, se va adeveri, putem să punem cruce pe statul acesta. Iar statul acesta ineficient şi pricăjit e produsul nostru, al moldovenilor dornici de mişmaş, cu teste false Covid la subsuoară şi cu dorinţa nepieritoare de a obţine un chilipir. Statul RM e o creatură slută din cauza noastră, a moldovenilor răi şi vicleni. Nu poate statul să fie OK când în jur şarlatania e un modus vivendi.

XS
SM
MD
LG