Linkuri accesibilitate

Șefa diplomației germane: Ucraina ar trebui să devină membră a UE, la un moment dat


Annalena Baerbock, Kiev, 10 mai 2022.
Annalena Baerbock, Kiev, 10 mai 2022.

Șefa diplomației germane Annalena Baerbock a spus că Ucraina ar trebui să devină membră cu drepturi depline a Uniunii Europene la un moment dat. Procesul de admitere trebuie însă să respecte toate regulile și procedurile, nu există „scurtături”, a mai spus Barbock, aflată în prima vizită în Ucraina a unui membru al guvernului de la Berlin.

Vorbind luni în Parlamentul European, președintele francez Emmanuel Macron a daclarat că procesul de admitere a Ucrainei în UE, dar și a altor state doritoare, ar putea dura ani de zile, motiv pentru ca a propus o nouă stuctură, o Comunitate Politică. Aceasta ar putea fi un fel de „cameră de așteptare” pentru țările candidate dar și un loc unde țările membre să colaboreze cu țări care au părăsit UE, cum este Marea Britanie.

Ministra de externe germană Annalena Baerbock a mai anunțat redeschiderea ambasadei Germaniei în capitala Ucrainei, Kiev. Totodată a subliniat că Germania va reduce importurile de petrol rusesc la zero, în conformitate cu noul pachet de sancțiuni UE, situație care „va rămâne așa pentru totdeauna”.

Embargoul treptat pe petrol este inclus în al șaselea pachet de sancțiuni impuse de Uniunea Europeană Rusiei, pentru invazia din Ucraina. Pachet care însă este încă negociat pentru că mai multe țări membre, începând cu Ungaria, au cerut derogări substanțiale de al embargoul pe petrol.

XS
SM
MD
LG