Linkuri accesibilitate

Șeful adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, în arest preventiv 30 de zile


Șeful adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor urmează să stea în arest preventiv 30 de zile, și nu 15, cum a decis anterior Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Hotărârea primei instanțe a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Chișinău, care a admis demersul acuzatorilor.

Contactat de agenția IPN, purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Emil Gaitur, a menționat că instanța de apel a examinat și recursul avocaților, care au solicitat casarea hotărârii primei instanțe. Demersul apărării a fost respins.

Ca urmare a hotărârii Curții de Apel, prin care a fost admis demersul procurorilor, cele 30 de zile de arest preventiv sunt calculate de astăzi, 25 februarie, cu includerea perioadei în care învinuitul a fost privat de libertate.

Directorul adjunct al ANP a fost reținut pe 15 februarie. Acesta este bănuit de abuz de serviciu în interesul unei organizații criminale. Potrivit legii penale, astfel de infracțiuni se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 8 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG