Linkuri accesibilitate

Șeful Agenției Spațiale Europene face apel la acțiuni urgente privind schimbările climatice


Șeful Agenției Spațiale Europene a declarat că schimbările climatice reprezintă o criză care „trebuie să fie abordată extrem de rapid”.

Într-un interviu acordat la 11 august, directorul general al ESA, Josef Aschbacher, a declarat pentru Reuters că „am văzut extreme care nu au mai fost observate până acum" în ceea ce privește temperaturile globale ale solului și ale aerului, măsurate din spațiu.

Sateliții Copernicus Sentinel-3 ai ESA au măsurat temperaturi la suprafață de peste 45 de grade Celsius în Marea Britanie, peste 50 de grade Celsius în Franța și peste 60 de grade Celsius în Spania doar în ultimele săptămâni.

„Adevărul este că întregul ecosistem se schimbă foarte, foarte repede și mult mai repede decât se așteptau oamenii de știință până acum câțiva ani", a declarat Aschbacher. „Este vorba de secetă, incendii, intensitatea furtunilor, totul interrelaționat, reprezentând semnele vizibile ale schimbărilor climatice."

„Bineînțeles, se înregistrează mereu fluctuații meteorologice... dar niciodată de o asemenea amploare", a adăugat el. „Nu am nicio îndoială că acest lucru este cauzat de schimbările climatice.”

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG