Linkuri accesibilitate

Agenţia Reuter: 10 state est-europene vor da o declaraţie de sprijin a politicii americane faţă de Irak


Surse ale agenţiei Reuter anunţă că oficiali din 10 ţări est-europene între care România, Bulgaria şi ţările baltice, pregătesc un document de susţinere a politicii americane faţă de Irak.

Potrivit agenţiei amintite, documentul va fi dat oficial publicităţii după ce secretarul de stat american Collin Powell va prezenta astăzi Consiliului de Securitate informaţiile deţinute de americani în legătură cu dotările militare pe care regimul de la Bagdad nu le-a declarat.

Documentul ţărilor din răsăritul Europei ar urma să fie asemănător declaraţiei de susţinere a politicii americane în chestiunea irakiană semnat săptămîna trecută de lideri din opt state vest şi central-europene.

Cele 10 ţări care au pregătit noua scrisoare sunt cele trei state baltice, România, Bulgaria, Slovacia, Slovenia, Albania, Croaţia şi Macedonia.

Viitorul ambasador al României la ONU, Mihnea Motoc a afirmat, într-o declaraţie acordată Europei Libere că noua scrisoare nu reprezintă un demers spectaculos, ci mai degrabă o confirmare a demersurilor anterioare ale celor 10.
XS
SM
MD
LG