Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Cred că Irakul continuă să-şi încalce flagrant obligaţiile. Cred că această concluzie este incontestabilă şi de netăgăduit. Irakul s-a plasat singur în pericolul de a avea de suferit consecinţele grave de care vorbeşte rezoluţia 1441 a ONU”.

Secretarul de stat american a prezentat mai multe înregistrări audio indicând că reprezintă convorbiri între ofiţeri irakieni care încearcă să ascundă de inspectorii ONU muniţie, gaze toxice şi alte armamente interzise.

De asemenea, Powell a prezentat imagini de satelit, spunând că reprezintă un depozit de armament ce adăposteşte arme chimice. Şeful diplomaţiei americane a mai spus că Irakul a pus la punct un sistem prin care să înşele inspectorii şi Consiliul de Securitate. De asemenea, Powell a prezentat date care în opinia sa atestă legătura dintre Irak şi reţeaua teroristă Al-Qaida.

Consiliul de Securitate, a mai spus Colin Powell, riscă să devină irelevant: “Acest organism riscă să nu mai aibă nici o însemnătate, dacă va mai permite Irakului să continue să-i desfidă voinţa fără să răspundă eficient şi imediat”.
XS
SM
MD
LG