Linkuri accesibilitate

Demisia şefului Direcţiei generale a vămilor


Şeful Direcţiei Generale a Vămilor, Dinu Gheorghe a solicitat să fie eliberat din funcţie din motive personale, au declarat surse guvernamentale.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor, cererea a fost acceptată de către ministrul Finanţelor Publice, Mihai Tănăsescu, Dinu Gheorghe urmînd să primească alte atribuţii în cadrul ministerului.

Totodată, un alt comunicat anunţă că Ministrul Finanţelor Publice, Mihai Tănăsescu l-a numit, pentru o perioadă de trei luni, pe Tudor Tănăsescu, şeful Biroului Vamal Tîrguri şi Expoziţii din Bucureşti, în funcţia de director al DGV.

Demisia lui Dinu Gheorghe survine după ce preşedintele Ion Iliescu i-a adresat recent şefului Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog o serie de întrebări referitoare la traficul de droguri, una dintre acestea fiind dacă este adevărat că transporturile de fructe şi legume au devenit principalul mijloc al acestei activităţi.

De asemenea, Iliescu a întrebat de ce la frontierea română sînt confiscate cantităţi mai mici de droguri decît la cea ungară şi la cea bulgară.
XS
SM
MD
LG