Linkuri accesibilitate

Opoziţia moldoveană consideră periculoasă o constituţie federativă


Opoziţia de la Chişinău consideră drept periculoasă iniţiativa preşedintelui Vladimir Voronin de a adopta o noua Constituţie, care ar stipula că Republica Moldova este un stat federativ.

Vicepresedintele Partidului Popular Crestin Democrat, Vlad Cubreacov a declarat Europei Libere că iniţiativa preşedintelui Voronin urmăreşte instaurarea unui protectorat rusesc asupra Republicii Moldova şi prezintă riscuri serioase de destabilizare a situatiei din ţară.

Preşedintele grupului parlamentar „Alianta Braghiş, fostul premier Dumitru Braghiş, consideră că iniţiativa şefului statului va provoca grave disensiuni între formaţiunile politice şi în întreaga societate.

Într-o declaraţie difuzată luni seara, Vladimir Voronin numeşte noua sa iniţiativă, care s-ar baza pe proiectul de federalizare a Republicii Moldova lansat la Kiev de OSCE în vara anului trecut, drept planul de reglementare definitivă a problemei transnistrene. El propune liderilor separatişti de la Tiraspol să devină co-autori ai acestei noi Constituţsii.
XS
SM
MD
LG