Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Cu excepţia parlamentarilor PRM, dintre care doi au votat împotrivă şi 74 s-au abţinut, forul legislativ a votat în favoarea cererii oficiale a preşedintelui Ion Iliescu, remisă Parlamentului în urma unei solicitări a Statelor Unite.

Şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor de azi a început cu dezbateri procedurale privind eliminarea de pe ordinea de zi, la propunerea democraţilor, a punctului referitor la Declaraţia prezentată de premierul Adrian Năstase cu privire la politica Guvernului în perioada 2001-2002 şi principalele priorităţi economice şi sociale în anii 2003-2004.

Democraţii l-au invitat pe premier să-şi asume răspunderea pentru acest document, altfel acesta nereprezentînd decît "un gest de imagine" al Cabinetului Năstase. Solicitarea PD a fost împărtăşită şi de liberali, senatorul PNL Norica Nicolai expunînd aceleaşi argumente şi adăugînd că prezentarea respectivei declaraţii "este un demers pur formal, de imagine, care dovedeşte lipsa de responsabilitatea în asumarea răspunderii".

Spre nemulţumirea opoziţiei, preşedintele de şedinţă Valer Dorneanu a supus la vot ordinea de zi şi nu eliminarea de pe aceasta a punctului care conţinea Declaraţia premierului.
XS
SM
MD
LG