Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


la care au luat parte circa 100.000 de persoane. Proteste de mai mică amploare au avut de asemenea loc tot în Australia la Adelaide, Brisbane şi Darwin. Primul ministru John Hovard, unul dintre susţinătorii politicii administraţiei americane faţă de Irak, susţine că demonstraţiile respective nu reflectă opinia generală a publicului.

Parisul, Berlinul, Londra şi New York-ul sînt doar cîteva din capitalele unde adversarii soluţiei de forţă pentru dezarmarea Irakului au ieşit în stradă. Poliţia britanică estimează participarea la demonstraţia de ieri de la Londra la aproximativ 750.000 de persoane, în vreme ce organizatorii susţin că numărul protestatarilor ieşiţi în stradă ar fi atins două milioane.

Referindu-se la demontraţia din capitala britanică, premeirul Tony Blair a spus: “Dacă la acest marş participă o jumătate de milion de oameni, acest număr este mai mic decît cel al morţilor pentru care este responsabil Saddam Hussein. Dacă în stradă sînt un milion de persoane, şi acest număr este mai mic decît cel al victimelor războaielor pe care Saddam Hussein le-a declanşat”.
XS
SM
MD
LG