Linkuri accesibilitate

Purtătorul de cuvînt al Casei Albe: ameninţarea nord-coreeană de a denunţa armistiţiul era previzibilă


Washingtonul şi Fenianul îşi continuă schimbul de replici pe marginea crizei provocate de programele nucleare nord-coreene. Ministerul de externe nord-coreean consideră ilogic refuzul autorităţilor americane de a negocia direct cu Fenianul pe această temă, considerînd în acelaşi timp că Statele Unite încearcă în acest fel să complice eforturile Coreei de Nord de a îmbunătăţi sistemul comunist din această ţară.

În vreme ce nord-coreenii doresc să negocieze direct cu americanii un pact de neagresiune, Statele Unite sînt dispuse să accepte tratative multilaterale, concentrate exclusiv pe dezactivarea programelor nucleare cu potenţial militar ale Fenianului.

Ieri, Coreea de Nord a ameninţat că va denunţa unilateral armistiţiul care a pus capăt războiului în 1953 dacă Naţiunile Unite îi vor impune sanţiuni. Purtătorul de cuvînt al Casei Albe, Arie Fleisher, a calificat declaraţiile Fenianului drept “previzibile şi stridente” şi a dat asigurări că preşedintele George Bush continuă să caute pentru criza nord-coreeană o soluţie bazată pe mijloace diplomatice.
XS
SM
MD
LG