Linkuri accesibilitate

Regimul de la Fenian invocă pericolul unui război cu Statele Unite şi Coreea de Sud


Regimul comunist de la Fenian a cerut nord-coreenilor să se pregătească de război. Într-un comunicat al guvernului nord-coreean se spune între altele că exerciţiile militare de luna viitoare, în care vor fi implicaţi militari sud-coreeni şi americani s-ar putea solda cu un atac asupra Nordului.

Avertismentul vine la o zi după lansarea în Marea Japoniei a unei rachete de luptă nord-coreene, incident petrecut în aceeaşi zi în care noul preşedinte sud-coreean Roh Moo Hyun şi-a inaugurat mandatul de şef al statului. În primul său discurs după depunerea jurămîntului noul lider de la Seul a cerut Coreei de Nord să renunţe la ambiţiile sale nucleare pentru a putea beneficia de susţinerea comunităţii internaţionale în refacerea economiei.

Aflat la Seul pentru a participa la inaugurarea mandantului lui Roh Moh Hyun, Secretarul de stat american Colin Powell a anunţat reluarea ajutoarelor umanitare către Coreea de Nord, întrerupte anul trecut. Statele Unite vor trimite curînd nord-coreenilor 100.000 de tone de alimente.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG