Linkuri accesibilitate

Adrian Năstase: România va susţine relaţiile Moldovei cu UE şi NATO


România va susţine Republica Moldova în vederea unei înţelegeri politice pentru soluţionarea conflictului din Transnistria, pe baza principiului respectării integrităţii şi suveranităţii teritoriale - a declarat premierul Adrian Năstase.

El a afirmat, într-o conferinţă susţinută la centrul pentru studii de politică şi securitate "George C. Marshall" din localitatea germană Garmisch-Partenkirchen, că, din motive istorice şi regionale, România este interesată de evoluţia politică şi de securitate a Republicii Moldova şi că va susţine în continuare relaţiile acestei ţări şi ale Ucrainei cu UE şi NATO.

Năstase a mai spus că în soluţionarea conflictului transnistrean "o soluţie politică viabilă într-un cadru internaţional acceptat de toţi cetăţenii, ar susţine stabilitatea democratică a Republicii Moldova şi ar creşte şansele pentru un viitor european".

El a amintit că prezenţa unei misiuni de pace multinaţionale, mandatată de OSCE, în colaborare cu Uniunea Europeană, reprezintă o garanţie pentru aplicarea prevederilor unei înţelegeri politice pe această temă.
XS
SM
MD
LG