Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


instituţia să despăgubească, solidar cu CEC, investitorii FNI - informează un comunicat al AVAB. Unul din motivele exercitării căilor extraordinare de atac este faptul că decizia a fost pronunţată de magistratul asistent, care nu face parte din completul de judecată, şi nu de preşedintele completului - se arată în comunicat.

Potrivit AVAB, dispoziţiile legale impun pronunţarea deciziei de către preşedintele completului, în caz contrar decizia fiind nulă.

De asemenea, în cazul declanşării executării silite a AVAB, instituţia va contesta decizia de executare. În plus, Autoritatea susţine că păgubiţii au posibilitatea de a se îndrepta în primul rînd împotriva conturilor FNI, în care se află suma solicitată - se mai precizează în comunicat.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, joi, recursurile formulate de AVAB şi CEC împotriva sentinţei Curţii de Apel Bucureşti, care hotărîse, în luna iulie, despăgubirea a 395 de investitori FNI cu 49 de miliarde de lei. Hotărîrea este definitivă şi irevocabilă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG