Linkuri accesibilitate

Studii IPP şi FSD: PSD un partid al parveniţilor de după 1989


Parlamentarii şi-au achiziţionat cea mai mare parte a bunurilor după 1989, iar partidul care a deţinut în această perioadă pîrghiile puterii cel mai mult timp, PSD, este şi formaţiunea care apare ca avînd acumulate cele mai multe averi.

Aceste concluzii sînt relevate de două studii lansate de Institutul pentru Politici Publice (IPP) şi Fundaţia pentru o Societate Deschisă (FSD), şi axate pe monitorizarea declaraţiilor de avere ale senatorilor şi deputaţilor în legislatura 2000-2004 şi a aplicării Legii anticorupţie.

În ceea ce priveşte valoarea averilor, şi parlamentarii PNL şi PD deţin averi importante, în special ca urmare a poziţiilor de acţionari la diferite societăţi, precum şi a faptului că sînt proprietari de terenuri şi proprietăţi în intravilan.

Averile cele mai puţine par a fi deţinute de PRM, dar trebuie menţionat că există situaţii, precum cea a achiziţiei de terenuri cu păduri, unde acest partid a înregistrat acumulări spectaculoase în actuala legislatură - se mai arată în raport.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG