Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


- informează Asociaţia Română a Producătorilor şi Importatorilor de Medicamente. Într-un comunicat dat publicităţii duminică furnizorii amintesc că, în 19 februarie, au încheiat cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice (MFP), ai Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate un protocol în care se "recunoştea valoarea datoriilor din 2002 şi se stabileau date precise pentru reglarea lor integrală pînă în luna iulie 2003".

La 4 octombrie, oficialităţi ale Ministerului de finanţe MFP au repetat într-o scrisoare adresată furnizorilor de medicamente, promisiunea de reglare a tuturor datoriilor din 2002 pînă la sfîrşitul anului curent, respectiv a sumei de 4.672 de miliarde de lei. În plus - susţin furnizorii – Ministerul de finanţe a informat Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti asupra hotărîrii de a achita datoria integrală aferentă anului 2002 pînă cel mai tîrziu la sfîrşitul anului 2003.

"Constatăm cu îngrijorare că aceste promisiuni nu sînt, la data de azi, îndeplinite" - au anunţat furnizorii de medicamente, precizînd că că au pierdut pînă acum peste 55 de milioane de euro din cauza faptului că datoriile sînt considerate "la valoarea lor istorică", suma reprezentînd diferenţa de curs valutar.
XS
SM
MD
LG