Linkuri accesibilitate

Opoziţia de la Kiev protestează contra amendamentelor la Constituţie care prevăd alegerea Preşedintelui de către Parlament


Deputaţi din Opoziţia ucraineană şi-au continuat, pentru a treia zi la rînd, protestele zgomotoase în Parlamentul de la Kiev, după ce ieri, au eşuat în încercarea de a împiedica votarea unor amendamente la Constituţie care prevăd alegerea Preşedintelui Ucrainei de către Parlament. În prezent, legea spune că Şeful Statului este ales prin vot popular.

Deputaţi din Opoziţie au făcut zgomot cu ajutorul sirenelor şi au cîntat imnul naţional. Preşedintele Parlamentului, Volodymyr Lytvyn a închis şedinţa azi dimineaţă la cîteva minute după ce reuşise să o deschidă.

Opoziţia spune că va bloca funcţionarea Parlamentului pînă la încheierea actualei sesiuni, luna viitoare, protestînd astfel împotriva adoptării preliminare, ieri, a amendamentelor privitoare la alegerea Preşedintelui.

Marţi, deputaţi de opoziţie au cauzat defectarea sistemului de votare electronic. Votul preliminar de ieri s-a făcut prin ridicarea mîinii. Opoziţia, care afirmă că votul de ieri a fost măsluit, a anunţat că va sesiza Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG