Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Potrivit agenţiei Mediafax, liderul PNL a susţinut că are informaţii de la liberal-democraţii europeni, conform cărora, parlamentarul european creştin-democrat Arie Oostlander va depune, marţi, amendamentul referitor la suspendarea negocierilor cu România.

"Din cîte ştim, liderul grupului liberal-democrat din Parlamentul European a avut o dicuţie cu Oostlander, care avea un proiect de amendament extrem de dur, la adresa României. Partenerii noştrii europeni ne-au spus că ei susţin integrarea României, dar că mai trebuie să depunem şi noi eforturi, în acest sens" - a menţionat Stolojan.

La rîndul său, liderul PD Traian Băsescu, prezent la aceeaşi conferinţă de presă, a ddeclarat că Alianţa PNL-PD va interveni pe lîngă grupul liberal-democrat din Parlamentul European să nu se suspende negocierile cu România, dar să se monitorizeze, în schimb, foarte atent, activitatea Guvernului".

El a mai spus că PNL şi PD vor mai cere monitorizarea modului în care actuala putere utilizează bani publici pentru "susţinerea unei părţi a mass-media, promovarea imaginii unor lideri ai PSD, precum şi inegalitatea accesului la televiziunea publică a partidelor din opoziţie, faţă de putere".

PNL şi PD cer Guvernului să ia măsuri pentru întărirea statului de drept, îndepărtarea imixtiunii politicului în Justiţie, reducerea corupţiei şi asigurarea supremaţiei legii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG