Linkuri accesibilitate

AIEA: Iranul trebuie să adopte o atitudine transparentă


Consiliul guvernatorilor Agentiei Natiunilor Unite pentru energie atomica a fost convocat la Viena pentru a discuta situatia din Coreea de Nord, Libia si Iran. Primul subiect al agendei il constituie Iranul si presedintele agentiei Mohamed El Baradei a declarat ca Iranul a esuat in octombrie, anul trecut, sa ofere informatii complete asupra tehnologiilor de productie a unui element ce poate fi folosit la fabricarea bombei atomice.

Dupa intilnire, purtatorul de cuvint al agentiei, Melissa Fleming a declarat: “Este extrem de importnat ca Iranul sa fie cit se poate de deschis si de transparent si sa vina cu toate informatiile care ne-ar putea ajuta in investigatiile noastre. Si nu numai atit – dar si tarile care au furnizat tehnologie Iranului trebuie sa ne permita accesul la mostre si verificari ale mostrelor comparindu-le cu cele din Irak, under am gasit urme de uranium imbogatit.

Anterior, oficialitatile de la Teheran au cerut Agentiei Natiunilor Unite sa puna capat cercetarilor in legatura cu Iranul.
XS
SM
MD
LG