Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


lipsa unor reforme concrete, care ar da credibilitate declaraţiilor pro-europene ale autorităţilor de la Chişinău. Ivan Borisavijevic: “Toată lumea ştie că Moldova nu controlează de facto o parte din frontiera cu Ucraina. Şi această instabilitate în estul Moldovei constituie o problemă. Mai ales dacă e să luăm în calcul că România va ajunge peste trei ani în Uniunea Europeană şi că frontierele Uniunii vor fi la 150 de kilometri de Chişinău”.

Un punct important pentru integrarea europeană, potrivit reprezentantului Comisiei Europene, este şi menţinerea unor relaţii bune cu vecinii. În acest context, Ivan Borisavijevic a afirmat: “Cred că este în interesul Moldovei să aibă relaţiile cele mai bune cu putinţă cu România. Înţeleg că există unele disensiuni la nivel de factori politici, dar acestia trebuie depăşite”.

Referindu-se la situaţia privind drepturile omului în RM, Ivan Borisavijevic a menţionat că adesea acestia nu sunt respectate mai ales din cauza corupţiei, în special în justiţie. Există probleme privind independenţa presei, dar şi drepturile unor minorităţi - a mai precizat reprezentantul Comisiei Europene la Chişinău.
XS
SM
MD
LG