Linkuri accesibilitate

Rezoluţie AIEA critică la adresa autorităţilor de la Teheran


Autoritatile iraniene, prin vocea ambasadorului iranian la Natiunile Unite, PIROZ HOSEINI si-au exprimat dezamagirea fata de rezolutia sustinuta de Statele Unite la Agentia Natiunilor Unite pentru energie atomica de la Viena in legatura cu programul nuclear al Teheranului.

Piroz Hoseini: “Cele trei tari europene, Marea Britanie, Germania si Franta au incercat sa faca tot ce le statea in putinta, dar, pe de alta parte ne-am fi asteptat la mai mult de la colegii nostri europeni. Dar, asa cum spuneam, a existat prea multa presiune, multa presiune neconstructiva exercitata de americani, care au pus un obstacol in calea cooperarii Iranului cu agentia.

Potrivit relatarilor, Statele Unite, Canada si Australia au ajuns la un acord cu Marea Britanie, Franta si Germania pentru o rezolutie critica la adresa Teheranului pentru ca nu si-a declarat activitatile nucleare.

Agentia a adoptat o alta rezolutie in legatura cu Libia, afirmind ca aceasta tara nu a violat acordul de neproliferare nucleara. Libia a semnat un protocal aditional astazi cu agentia, permitind accesul nelimitat si neanuntat al echipelor de inspectori la instalatiile sale nucleare.
XS
SM
MD
LG