Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


După spusele premierului Jose Maria Aznar, autorităţile nu exclud nici o pistă de investigaţii şi : "Nu există limite, nu au existat şi nu vor exista în condamnarea şi hotărîrea noastră de a combate terorismul. Nu trebuie să avem nici o rezervă în decizia de a-i învinge pe terorişti. Fanatismul religios şi cel etnic diferă doar prin obiective. Dar amîndouă sînt ghidate de aceleaşi impulsuri ucigaşe, destructive."

În Spania, la chemarea guvernului, au loc uriaşe demonstraţii de solidaritate şi împotriva terorismului, la care participarea este estimată la milioane de oameni. La demonstraţia de la Madrid alături de oficialităţile spaniole participă primii miniştri ai Franţei şi Italiei, Jean-Pierre Raffarin, respectiv Silvio Berlusconi, ministrul de externe al Germaniei Joschka Fischer şi numeroase alte personalităţi.

Între timp, televiziunea publică din regiunea bască şi un cotidian local au anunţat că au primit mesaje din partea unor presupuşi membri ai organizaţiei ETA, care neagă responsabilitatea pentru atentate.
XS
SM
MD
LG