Linkuri accesibilitate

Reluarea procesului de evacuare a armamentului fostei Armate a 14-a: neconfirmată încă de OSCE


Rusia a reluat procesul de evacuare a armamentului fostei Armate a 14-a, stocat în regiunea transnistreană - anunţă presa rusească, cu referire la surse din Grupul Operativ de Trupe Ruse de la Tiraspol şi Ministerul Apărării de la Moscova. Garnitura, a cărei încărcarea a început sâmbătă, 20 martie, ar urma să devină prima în acest an care părăseşte Republica Moldova.

Misiunea OSCE la Chişinău, care are rolul de observator la procesul de evacuare din regiune a patrimoniului fostei armate a 14-a, nu a confirmat încă informaţiile difuzate de presa rusă. Şeful Misiunii, William Hill, a declarat postului nostru de radio că dispune de unele informaţii în sensul reluării procesului de retragere a armamentului rusesc, informaţii, care, potrivit lui, par a fi veridice, dar că deocamdată nu le poate confirma.

Liderul separatist transnistrean, Igor Smirnov a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute astăzi, că prima garnitură din acest an ar putea pleca din regiune pe parcursul săptămânii curente.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG