Linkuri accesibilitate

Grup de observatori militari la Doroţcaia conform deciziei Comisiei Unificate de Control


La Doroţcaia – localitate situată în stînga Nistrului, subordonată administrativ Chişinăului – urmează să fie amplasat, la începutul lui aprilie, un grup de observatori militari din cadrul trupelor de menţinere a păcii din Transnistria.

Misiunea acestui grup va consta în monitorizarea situaţiei din Zona de Securitate, dar şi în supravegherea activităţii postului vamal şi de grăniceri transnistreni, aflat în apropiere, la intersecţia drumului dinspre satul Coşniţa şi şoseaua Dubăsari-Tiraspol. De-a lungul acestei şosele trece linia imaginară care separă teritoriul aflat sub jurisdicţia autorităţilor Republicii Moldova şi cel controlat de separatiştii transnistreni.

Decizia de a amplasa un post de observatori militari la Doroţcaia, decizie luată ieri de către Comisia Unificată de Control, a fost apreciată la Chişinău drept un pas înainte spre aplanarea situaţiei de conflict care durează de aproape 7 ani între locuitorii celor 5 sate moldoveneşti din platoul Coşniţa şi autorităţile transnistrene.
XS
SM
MD
LG