Linkuri accesibilitate

Directorul companiei Teleradio Moldova primeşte un set de recomandări OSCE


OSCE şi Consiliul Europei au prezentat directorului companiei Teleradio Moldova Ilie Teleşcu un set de recomandări sau de standarde ale presei în lumea democratică.

Recomandarile sint extrase din statutul institutiilor publice ale audiovizualului din mai multe state membre ale OSCE si reprezinta de fapt un ghid elementar al unui jurnalist. Majoritatea recomandarilor se refera la precizia, corectitudinea si impartialitatea in scrierea reportajelor de catre jurnalistii, precum si la obligativitatea de a acorda dreptul la replica persoanelor vizate in relatari.

In particular OSCE si Consiliul Europei recomanda ca opozitiei sa i se ofere dreptul de a comenta orice interviu acordat de presedinte, presedintele parlamentului sau primul ministru care are o lungime mai mare de 3 minute, precum si toate informatiile privind activitatea conducerii statului. Dreptul la replica trebuie sa fie acordat in aceeasi stire sau buletin de stiri.

Seful misiunii OSCE la Chisinau, ambasadorul William Hill a declarat ca gestul de astazi este un semnal pentru autoritatile moldovene si ca organizatia pe care o reprezinta dispune de pirghii pentru a controla implementarea recomandarilor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG