Linkuri accesibilitate

Codul Penal adoptat în Camera Deputaţilor


Mai multe proiecte legislative controversate, între care noul Codul Penal, respingerea iniţiativei de autonomie a Ţinutului Secuiesc şi modificările la Legea concurenţei au primit votul final în Camera Deputaţilor.

Codul Penal a fost adoptat cu 214 voturi „pentru”, 28 de abţineri şi un vot „împotrivă”. PNL şi PD s-au abţinut, apreciind că noul text are multe deficienţe.

Emil Boc (PD) a menţionat, printre defecte, menţinerea incriminării penale a calomniei şi a neprezentării la recrutare. Deputatul PNL Mona Muscă a apreciat că legea nu este decît „o cosmetizare” şi că modificările pozitive sînt cele preluate dintr-un proiect al liberalului Valeriu Stoica. Reprezentantul UDMR, Martony Arpad, a spus că nici UDMR nu este de acord cu toate prevederile.

Camera a votat, de asemenea, respingerea proiectului de autonomie a Ţinutului Secuiesc. Împotriva respingerii s-au pronunţat 22 de deputaţi, iar unul s-a abţinut de la vot.

Şi Ordonanţa de completare şi modificare a Legii concurenţei a primit votul final, cu 197 de voturi „pentru” şi 44 „împotrivă”. Deputaţii PNL şi PD au criticat legea.
XS
SM
MD
LG