Linkuri accesibilitate

Guvernul de la Chişinău îşi declină responsabilitatea pentru obiectele privatizate de separatişti


Prin operarea unor modificări la Legea cu privire la privatizare, Guvernul de la Chişinău îşi declină responsabilitatea pentru garantarea dreptului de proprietate asupra obiectelor privatizate de autoritatile separatiste transnistrene şi se angajează să elaboreze, timp de o lună, procedura de privatizare în regiunea transnistreană.

Oficiali din Guvern nu au comentat această decizie şi nici nu au precizat ce ar putea să presupună acest regulament privind procedura de privatizare în regiunea transnistreană sau în ce mod ar putea Chişinăul să controleze acest proces.

În nota informativa anexată la proiectul de lege avizat astăzi se menţionează că Tiraspolul a vandut 14 intreprinderi importante în anul 2003, iar in anul 2004 preconizează să privatizeze 75 de unitati economice. Să menţionăm că 60 la sută din potenţialul industrial al Republicii Moldova este amplasat în regiunea transnistreană. Autorităţile separatiste de la Tiraspol au început privatizarea pe scară largă în anul trecut, veniturile de pe urma acestui proces ajungând la 11,6 milioane dolari.
XS
SM
MD
LG