Linkuri accesibilitate

"La Strada" pledează pentru o strategie continentală de combatere a comerţului cu carne vie


Una dintre cele mai cunoscute organizaţii neguvernamentale europene preocupate de problema traficului cu fiinţe umane, La Strada, a anunţat la Chişinău că va face demersuri insistente la adresa Consiliului Europei şi a guvernelor statelor europene în vederea elaborării unei strategii continentale de combatere a comerţului cu carne vie.

Liderii organizaţiei “La Strada” sunt de părere că traficul cu fiinţe umane face în continuare numeroase victime în Europa, în ciuda unei aparente reduceri a numărului de persoane traficate.

Ei au declarat, citând rapoarte ale unor instituţii internaţionale, că traficanţii recurg în ultimii ani la metode de racolare şi exploatare a victimelor mult mai greu de depistat decât în trecut.

Un alt motiv pentru care comerţul cu carne vie rămâne destul de răspândit în Europa este, potrivit experţilor de la organizaţia La Strada, faptul că dintre ţările europene doar Italia şi-a perfecţionat legislaţia în vederea prevenirii fenomenului şi protecţiei victimelor.

În ultimii 3 ani, prin intermediul programului „La Strada” au fost asistate şi repatriate circa 2000 de victime ale traficului cu fiinţe umane. Dintre acestea, 400 de femei proveneau din Republica Moldova. Numărul exact al moldovencelor traficate nu este cunoscut, însă se crede că acesta ar putea fi de ordinul zecilor de mii.
XS
SM
MD
LG